امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی
  • پايان نامه رشته حسابداري با عنوان بررسي عوامل مؤثر بر مطالبات معوق بانك تجارت(در...
  • مقاله مقايسه مرزبان نامه و کليله و دمنه
  • مقاله کامل در مورد ليزر و کاربرد آن در صنعت
  • پاورپوينت تجزيه و تحليل پايانه مسافربري تنکابن
  • کاربرد پردازش تصوير و بينايي ماشين در صنايع غذايي
  • ارزيابي اثرات زيست محيطي احداث سد و نيروگاه بر رودخانه كارون در استان چهار محال ...
  • توازن بار در ابرهاي محاسباتي
  • گزارش کارآموزي رشته روانشناسي صنعتي/سازماني در شرکت مهندسي مواد کاران
  • پايان نامه کارشناسي حسابداري با عنوان تجزيه و تحليل نسبتهاي مالي شرکت زربال ‏
  • پاورپوينت و ارائه کامل هزينه يابي کايزن
  • پايان نامه مهندسي عمران با عنوان شمع (بصورت جامع و کامل)
  • رايانش ابري،توازن بار و تشريح کامل مفاهيم معماري و مديريت در آن
  • پاورپوينت و ارائه کامل برنامه ريزي منابع سازماني
  • پاورپوينت استفاده از روشهاي داده كاوي در تشخيص نفوذ به شبكه هاي كامپيوتري
  • گزارش کارآموزي رشته حسابداري در شرکت نفت
  • پاورپوينت و ارائه مطلب اطلاعات حسابداري

    تاثيرات جنسيت در حقوق كيفري

    چكيده در اين پژوهش تاثيرات جنسيت در حقوق كيفري ايران با مراجعه و ملاحظه قوانين و مقررات اعم از ماهوي و شكلي مورد بررسي قرار گرفت كه مقنن با مد نظر قرار دادن جنسيت زن و مرد،تفاوت و تمايز در برخي موضوعات را اعمال كرده است. در عناوين مجرمانه جرايمي شناسايي گرديده است كه مختص جنس ...

    بحران هويت جنسي

    بحران هويت جنسي

    عنوان تحقيق: بحران هويت جنسي فرمت فايل: word تعداد صفحات: 20 شرح مختصر: در دنياي امروز، دنيايي كه هر روز از سنتها فاصله گرفته و به سوي مدرنيست مي رود، در همه ابعاد زندگي شاهد دگرگوني و تغيير نقش هاي جنس مخالف اين پرسش را در ذهن مي zwnj;آورد كه نقش حقيقي زن و مرد در يك جامعه چيست؟ آيا ...

    دانلود پايان نامه ارشد قالب word با عنوان بررسي رابطه هوش هيجاني و سبكهاي مقابله با استرس و تاثير جنسيت بر اين رابطه ??? ص

    پايان نامه جهت دريافت درجه كارشناسي روانشناسي باليني موضوع بررسي رابطه بين هوش هيجاني و سبكهاي مقابله با استرس و تاثير جنسيت بر اين رابطه چكيده هدف از اين پژوهش بررسي رابطه هوش هيجاني و سبکهاي مقابله با استرس و تأثير جنسيت بر روي آن در دانشجويان مقطع كارشناسي رشته روانشناسي ...

    دانلود پايان نامه آماده در قالب word با عنوان پايان نامه كارشناسي ارشد عوامل موثر در روسپي گري فحشا 227 ص

    چکيده فصل اول- كليات مقدمه 2 بيان مسأله 5 ضرورت و اهميت تحقيق 8 اهداف تحقيق 10 فصل دوم- ادبيات موضوع گفتار يكم- خانواده 12 تعريف خانواده 14 اهميت خانواده 16 گفتار دوم - آسيبهاي خانواده 19 اختلاف خانوادگي 22 خشونت خانوادگي 24 تجاوز جنسي عليه زنان 26 تجاوز جنسي عليه كودكان 29 فقر و انحرافات ...

    بررسي مقايسه اي ويژگي هاي خانوادگي زنان روسپي و زنان غيرروسپي

    بررسي مقايسه اي ويژگي هاي خانوادگي زنان روسپي و زنان غيرروسپي

    عنوان پايان نامه: بررسي مقايسه اي ويژگي هاي خانوادگي زنان روسپي و زنان غيرروسپي فرمت فايل: word تعداد صفحات: 192 شرح مختصر: موضوع اين پايان نامه بررسي مقايسه اي ويژگيهاي خانوادگي زنان روسپي و غير روسپي شهر تهران است . سئوال اصلي پژوهش اين است که : آيا بين زنان روسپي و زنان غير ...

    تفاوت نقش يابي جنسي در دختران و پسران شهرستان پارسيان در سال تحصيلي 93-94

    تفاوت نقش يابي جنسي در دختران و پسران شهرستان پارسيان در سال تحصيلي 93-94

    اين پايان نامه تفاوت نقش يابي جنسي در دختران و پسران شهرستان پارسيان در سال تحصيلي 93-94 شامل فايل به صورت word مي باشد توضيحات محصول تعداد صفحه:84 چکيده تحقيق حاضر به تفاوت نقش يابي جنسي در دختران و پسران ميپردازد. جامعه آماري اين تحقيق دختران و پسران شهرستان پارسيان ...

  • تحقیق شهر نشینی

    تحقیق شهر نشینی دسته: جغرافیا
    بازدید: 59 بار
    فرمت فایل: doc
    حجم فایل: 31 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 43

    دو مفهوم شهرگرایی urbanism و شهرنشینی urbanization از هم متمایز می‌باشد به نظر عده‌ای مانند كوین، دیوید كانتیپر،شهرگرایی برای شناخت سكونت در شهر و شهرنشینی برای شناسایی شیوه خاصی از زندگی كه با سكونت در شهرها بوجود می‌آید، بكار می‌روند افراد دیگری مانند ارنست‌‌برگل، گلن‌بی‌یر، لوئیز‌ورت نیز چنین نظری دارند

    قیمت فایل فقط 23,400 تومان

    خرید

    مقدمه

    پیدایش شهر و شهرنشینی به قرن ها پیش بازمی‌گردد. این پدیده، فقط تحول جغرافیای را نشان نمی‌دهد بلكه همراه آن، نوع تفكر، نوع زندگی انسان دچار تغییر گردید. بتدریج شهرها بزرگتر و به شكل جدیدتری تبدیل شد تا به امروز كه هر شهری، میلیون‌ها انسان را دربرمی‌گیرد. همانطوری كه انسان بر شهر و ساختار آن تأثیر داشته، شهر نیز بر انسان و رفتار و اندیشه وی تأثیر می‌گذارد. بررسی چنین حوزه‌ای مربوط به جامعه‌شناسی شهری می‌باشد. ایران نیز دچار تغییر و تحولات شهری بوده‌است. عامل اصلی در سكونت مردم در زمان كهن، آب بوده‌است. در این تحقیق به بررسی و شناخت یكی از شهرهای كشورمان، سمنان پرداخته‌ایم. این تحقیق شامل دو بخش می‌باشد، بخش اول مربوط به شهر و نظریه‌های شهری و بخش دوم مربوط به شهر سمنان است، كه تمام مطالب به چهار قسمت شرایط اقلیمی، آثار و مشاهیر تاریخی، امكانات و تسهیلات شهری و حوادث اخیر سمنان، تقسیم‌بندی شده‌است. امید است كه نتایج بدست آمده عاملی در جهت شناخت بیشتر نقاط سرزمین‌مان و ارتقاء دانش ما باشد.


    فصل اول : شهر و شهرنشینی

    دو مفهوم شهرگرایی urbanism و شهرنشینی urbanization از هم متمایز می‌باشد. به نظر عده‌ای مانند كوین، دیوید كانتیپر،شهرگرایی برای شناخت سكونت در شهر و شهرنشینی برای شناسایی شیوه خاصی از زندگی كه با سكونت در شهرها بوجود می‌آید، بكار می‌روند. افراد دیگری مانند ارنست‌‌برگل، گلن‌بی‌یر، لوئیز‌ورت نیز چنین نظری دارند.

     شهر از آغاز به عنوان منبعی برای نوآوری و بدعت‌گذاری بوده‌است. این نوع‌آوری نه تنها در تكنولوژی و صنعت بلكه در دین، فلسفه و افكار عمومی نیز بوقوع پیوست.

    1-1- تعریف مفهوم شهر

    شهر یك مفهوم تجریدی است و عناصر متشكله آن عبارت است از: ساختمان‌ها، ساكنان  وسایل حمل‌ونقل و غیره كه دارای ماهیتی عینی هستند.( استیفا. ص 30)

    دو ملاك اساسی را برای تعریف شهر در نظر گرفته‌اند.

     1- ملاك قانونی و حقوقی Legal

    2- ملاك طبیعی Natural

    طبق ملاك اول، شهر یك واحد حكومتی است. آن یك منطقه متشكل قانونی می‌باشد كه حداقل جمعیت، مرزهای قانونی و نوع تشكیلات حكومت محلی، از طریق دولت تعیین می‌شود.

    از نظر معیار دوم، شهر یك وجود طبیعی- اجتماعی است و واحدی را تشكیل می‌دهد كه با ویژگی‌هایی مثل اندازه، تقسیمات شغلی و غیره، می‌توان آنرا از قلمروهای همسایه‌اش جدا كرد.

     لوئیزورت شهر را از دیدگاه جامعه‌شناختی تعریف می‌كند. به نظر او شهر عبارت است از استقرار دائمی نسبتاً وسیع و متراكم افرادی كه از نظر اجتماعی نامتجانس می‌باشد.

     بحث دیگری كه در مورد شهر مطرح است. این امری می‌باشد كه برچه اساس می‌توان منطقه‌ای را بعنوان شهر یا روستا تشخیص داد.

     در یونان باستان وجود ورزشگاه، تأثر و تالار، دلایل متمایز منطقه‌ای از روستا بود. در اروپا حصار اطراف منطقه‌ای و وجود حكومت‌های محلی مستقل، عاملی بود تا بعنوان شهر شناخته بشود. در امریكای لاتین این شناسایی وابسته بر وجود معبد در منطقه بود( شكوهی ص 421).

     اما ملاك‌هایی مطرح گردید كه بیشتر مورد قبول همگان قرار گرفت. در ابتدا تعداد نفرات را ملاك شهر قرار دادند. اكثر كشورهای اروپایی ملاك جمعیتی شهر را همان تعداد حداقل دو هزار نفر را كه توسط فرانسه در سال 1846 مطرح گردید، پذیرفته‌اند. ولی بعضی از كشورهای اروپایی، ملاك جمعیتی شهر را همان تعداد حداقل دوهزار نفر را كه توسط فرانسه در سال 1846 مطرح گردید پذیرفته‌اند. ولی بعضی از كشورها آن را اعمال نكردند، مثل مصر كه تعداد را حداقل 11 هزارنفر قبول دارد. بعد از آن انبوهی و تراكم جمعیت را به تعداد جمعیت افزودند. سپس ویلكاس، عامل شغل را معرفی كرد. جنبه كاركردی شهر توسط مولرلیر مطرح شده‌است. بر این عوامل، جنبة اداری شهر نیز اضافه ‌گردید. به معنی آن كه شهرجایی است، كه دولت آن را شهر بداند. جغرافی‌دانان شهر را محل تجمع مناظر مصنوعی می‌دانند.

    سوروكین و زیمرمن، هشت مورد را جهت تمایز شهر و روستا معرفی كرده‌‌اند، شغل، محیط، اندازه اجتماع، انبوهی جمعیت، تجانس،تفاوت‌ها و قشربندی‌ها، تحرك و نظام كنش‌متقابل.(استیفا،ص37)

    از موارد ذكرشده، عامل شغل بخاطر سه مزیت، بهترین معیار می‌باشد، دقیق است، در همه جا اعتبار دارد و نقطه‌ای است كه منشاء شهر از همانجاست. براساس این تعریف، شهر جایی است كه اكثر ساكنان آن در فعالیت‌های غیركشاورزی هستند.

     2-1 تاریخچه پیدایش شهر

    آنچه كه باستان‌شناسان از آن به عنوان سكونت در دهكده‌ها نام برده‌اند، در حقیقت تلاشی بود كه منجر به احداث سرپناهی از نی و گل شد تا انسان را از گزند عوامل طبیعی، محافظت نماید. در واقع سكونت دائم، توجه به مسكن و سپس تأسیسات اجتماعی دیگر را پدید آورد(سلطان‌زاده ، ص‌36).

     در مورد منشاء و پیدایش شهرها دو نظر وجود دارد.

    • پیدایش شهرها در مناطق مختلف زمین را جدا از هم دانسته و آنرا نتیجه جریان تكاملی انسان می‌دانند.
    • پخش و تراوش و انتشار شهرنشینی از بین‌النهرین به سایر نقاط بوده‌است( سلطان‌زاده، ص‌78)

    ابتدا جامعه قومی و ماقبل شهری وجود داشته كه بتدریج طی یك جریان كندگذر و با پیشرفت ابزارها به جوامع پیچیده‌تری تبدیل شده‌است و به دنبال افزایش و مازاد مواد خواركی كه خود، موجب تخصصی‌شدن كارها و طبقات اجتماعی گردید.  جامعه فئودالی شكل گرفت. دو پدیده مهم خط، نگارش و كاربرد سایر منابع انرژی بجز انسان و حیوان، در این دوران تجلی یافت. چنین جوامعی نیازمند نوع ویژه‌ای از سازمان اجتماعی و محیط مساعد بودند. در حدود 3500 سال قبل از میلاد در منطقه بین‌النهرین و دره‌های دجله و فرات كه دامنه آن تا كرخه و كارون كشیده شده‌است، اولین شهرها شكل گرفتند.

     در آن زمان قدرت سیاسی و دینی با هم یكی بود. از قدیمی‌ترین شهرها، سومریان و آكادیان است.«اور» مشهورترین شهر سومر بود كه پایتخت” اورناما” بود. ابتدا شهرت سیاسی داشت ولی بعدها حالت مذهبی پیدا كرد. از شهرهای مهم آكاد می‌توان” كیش، اكاد و سیپار”  را نام برد. از شهرهای مهم تمدن آشور شهرهای «نینوا، كامهو، بوریس‌پا، آشور» می‌باشند.

    بابل ، شهر مهم بابلیان بوده‌است كه از نظر مذهبی- سیاسی و نظامی اهمیت داشته‌است. در اطراف رودخانه زرد و ایندوس شهرهای بسیاری ظهور گردید. شهرهایی مثل سومر، ارچ، لاگاش، كیش، و اور خیلی به هم شبیه بودند. اهالی آنها از گندم، جو،غلات، خیش، برنز، و ارابه استفاده می‌كردند و رهبری آنها بدست پادشاه و روحانیون و كاهنان بود.

     حدود 2500 سال قبل از میلاد شهرهای موهنجو دارو – هاراپادا- در دره ایندوس( پاكستان فعلی) ظهور كردند و حدود هزارسال بعد اجتماعات شهری در اطراف رودخانه زرد چین پدید آمد.

     تجارت و بازرگانی در شهرهای جلگه‌ای، موجب گسترش آنها گردید و شهرها، منابع مادی و انسانی را در نواحی مختلف توسعه دادند و شهرهای تازه‌ای پدیدار گشتند. امپراطوری‌ هان HAN در چین بوجود آمد. گسترش امپراطوری‌ها موجب توسعه شهرها شد و در طی پنج قرن عصر آهن. شهرها به اندازه 15 قرن عصر برنز گسترش یافتند. در قرن 5و 6 قبل از میلاد، جاده ابریشم از چین به تركستان كشیده‌ شد و ظهور شهرها، جلالی دیگر یافت. از سوی دیگر در سرزمین اروس، فینیقی‌ها گسترش به سمت راست را آغاز كردند. و شهرهایی در طول ساحل افریقا و اسپانیا ایجاد كردند. امپراطوری روم، زندگی شهری را به نواحی غیرشهری غرب، فرانسه، انگلیس، آلمان و اروپای شرقی گسترش داد( استیفا ص61).

    فهرست مطالب

     عنوان                                                                                         صفحه

    مقدمه ..................................... 1

    فصل اول : شهر و شهرنشینی

    1-1 تعریف و مفهوم شهر ..................... 2

    2-1 تاریخچه پیدایش شهر ..................... 3

    3-1 شهرهای غول‌آسا ......................... 5

    فصل دوم : شهرنشنینی در ایران

    1-2 پیدایش شهر در ایران ................... 8

    2-2 تاریخچه پیدایش شهر در ایران ............ 9

    1-2-2 دوران باستان ........................ 10

    2-2-2 دوران بعد از ظهور اسلام .............. 10

    فصل سوم : نظریه‌های شهر و شهرنشینی

    1-3 نظریه‌های شهری ......................... 13

    2-3 نظریه‌های جامعه‌شناختی شهری .............. 14

    فصل چهارم : شهر سمنان

    1-4 شرایط اقلیمی و جغرافیایی .............. 18

    2-4 آثار و مشاهیر تاریخی .................... 19

    1-2-4 وجه تسمیه ........................... 19

    2-2-4 زبان ................................ 20

    3-2-4 آثار تاریخی .......................... 20

    4-2-4 مشاهیر تاریخی ......................... 23

    3-4 امكانات و تسهیلات شهری ................. 24

    4-4 حوادث اخیر سمنان ........................ 27

    منابع و مأخذ ............................. 29


    قیمت فایل فقط 23,400 تومان

    خرید

    برچسب ها : تحقیق شهر نشینی , شهر نشینی , تعریف مفهوم شهر , شهر و شهرنشینی , شهرگرایی urbanism , شهرنشینی urbanization , تاریخچه پیدایش شهر

    نظرات کاربران در مورد این کالا
    تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
    ارسال نظر